VIII Меморијални позивни шах турнир младих ’’Бранко Боговац’’

Proteklog vikenda u Batajnici održan je 8. pozivni memorijalni šah turnir mladih “Branko Bogovac” uz dosad najveći broj učesnika (107), kako iz zemlje, tako iz inostranstva čime je lestvica organizacije i renomea turnira podignuta na viši, međunarodni nivo.

Dečiji žagor je poslednjih dana avgusta i ove godine obojio još jedno sunčano jutro u porti Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, koji je sada već tradicionalno, jednom godišnje, postalo okupljalište malih šahovskih majstora čiji je takmičarski entuzijazam, njihova tako ljupka usredsređenost, bio onaj najjači, najupečatljivi utisak za sve one koji su pratili misaone borbe ovih “malih ljudi”.

Da je memorijal “Branko Bogovac” za samo nekoliko godina postojanja dospeo na dobar glas svedoči i zanimljiva priča vezana za neke od najmlađih takmičara iz inostranstva.

Rusi, porodica, bili su u obilasku Beograda, čuli su za naš turnir, raspitali se i prijavili svoje klince – otkrio nam je zanimljiv detalj jedan od organizatora turnira Miloš Peović iz šahovskog kluba “Gliga”, nekadašnji đak čoveka čije ime nosi ovaj turnir.

I baš ti Rusi, klinci, imali su i šta da pokažu – Adrian i Timur Afanasijev zauzeli su drugo i treće mesto u konkurenciji najmlađih dečaka, pobrali velike simpatije vršnjaka, roditelja i organizatora ovog zaista sjajnog turnira koji se u poslednje dve-tri godine, uz stalno povećanje broja takmičara i sve kvalitetniju organizaciju, profilisao kao jedan od najboljih u Srbiji na nivou osnovnoškolskog uzrasta.

Do narednog viđenja mali šampioni i oni koji to ovog puta nisu bili, sasvim sigurno imaće o čemu da pričaju, da se podiče, roditeljima na ponos.

Rezultati VIII pozivnog turnira “Branko Bogovac” 

Stariji dečaci

1. Luka Ristić (Beograd)
2. Aleksa Petrović (Beograd)
3. Lazar Koscal (Novi Beograd)

Mlađi dečaci

1. Marko Milanović (Pančevo)
2. Nikola Leskovac (Novi Sad)
3. Boris Rajlić (Beograd)

Najmlađi dečaci

1. Novak Dumbelović (Mirijevo)
2. Timur Afanasijev (Rusija)
3. Petar Ćosić (Pančevo)

Starije devojčice

1. Milana Babić (Teslić)
2. Marijana Bilić
3. Emilija Lazovič (Beograd)

Mlađe devojčice

1. Vera Vujović (Mirijevo)
2. Tamara Janković (Beograd)
3. Selena Mihailović (Zemun)

Слике

Leave a Reply

Your email address will not be published.