II Викенд турнир

У недељу 03.02.2013. год. одржан је у порти Храма Рођенја Пресвете Богородице у Батајници II Викенд турнир на којем су се млади шахисти такмичили у три категорије, дечаци до 2002. годишта, дечаци до 1998. годишта и девојчице до 1998. годишта (девојчице нису биле подељене у две групе због мањег одзива, било је укупно 15 девојчица али је конкуренција ипак била врло јака). II Викенд турнир је био посвећен и Светозару Глигорићу јер смо обележили 90. година од рођена прослављеног велемајстора по коме наш клуб носи и име.

Турнир је и квалификационог карактера исто као што је био и предходни а такође и као што ће бити и наредна два турнира, јер најбоље рангирани шахисти пласираће се на завршни позивни турнир у септембру  – II Меморијални шаховски турнир младих ˝Бранко Боговац˝. Турнир је одржан у одличним условима и деца су са уживанјем играла шах. Шах клуб Глига је традиционално имао велику подршку од пријатеља из шаховског клуба Бановци Дунав, Миодрага Станковића и Душана Игњатовића а такође велику помоћ пружио је и Маштраповић Владимир који је помогао суђењем и радом на компјутеру.

Када се турнир завршио најбољима je награде предао Велемајстор Бранко Тадић. Код девојчица прво место је освојила Ивковић Александра, друго место је припало Рацић Теодори а треће Ињац Теодори.  http://chess-results.com/tnr91192.aspx?art=1&rd=7&lan=1&wi=821  Код дечака до 2002. годишта најбољи је био Васић Матео, други је био Грчић Вукашин а треће место припало је Демић Александру. http://chess-results.com/tnr88096.aspx?art=1&rd=7&lan=1&wi=821 Први код дечака до 1998. годишта био је Рајковић Младен, други  Ложајић Марко и трећи Радовановић Михајло. http://chess-results.com/tnr91533.aspx?art=1&lan=1&wi=821 .

Шах клуб Глига завалан је свим учесницима турнира на доласку, на фер и коректној игри и надамо се да ће поново својим присуством увеличате будуће турнире у организацији нашег клуба.

 

Више слика

Leave a Reply

Your email address will not be published.