III Викенд турнир

Oсновна школа Бранко Радичевић била је домаћин III Викенд турнира који се одржао под организацијом Шах клуба Глига 07. априла од 10 часова.
Домаћини са задовољством могу да кажу да се наша шаховска породица шири и да са сваким новим турниром долазе нам деца из све више градова из Србије. Осим деце из Батајнице, Земуна, Београда, такође и деце из суседних места Нове Пазове, Нових и Старих Бановаца ту су редовно и деца из Сремске Митровице, Лаћарка, Смедерева, Младеновца, Панчева, Зрењанина, Црепаје, Сомбора. Од овог турнира придружила су нам се деца и из Сенте и Шапца. Полако али сигурно главни циљ организатора почиње да се остварује, да на Викенд турнирима учествују деца из целе Србије и да деца која су била најбоље пласирана учествују на завршном позивном турниру ”II Меморијални дечији шах турнир Бранко Боговац” и да турнир буде мини првенство Србије у шаху.
Турнир је протекао у лепој атмосфери, било је мало и суза јер се понекад пораз тешко подноси, али се све брзо заборављало и настављало се даље. Чак и мали дефект са каблом који повезује компјутер и штампач и који је не планирано мало одложио почетак турнира, није успео да унесе нервозу деци која су спремно дочекала да повуку први потез.
Осим пријатеља из шах клуба Бановци Дунав, Миодрага Станковића и Душана Игњатовића који су ту увек са нама и без чије подршке и помоћи би било врло тешко спровести турнир, поново нам је помоћ пружио и Владимир Маштраповић из Сремске Митровице а ”помоћ пријатеља” смо имали и од Пере Рацића из Зрењанина, који је помогао при суђењу. Свима њима желимо да се захвалимо на несебичној подржци.
Да би турнир протекао у што слађој атмосфери, помогао је општински одбор Јединствене Србије из Земуна, који су деци донели и поделили, слаткише и сокове. Председник месног одбора из Батајнице Милена Стојковић је била више пута првак Земуна у шаху и редован учесник на државном такмичењу. Са задовољством је посматрала децу са којом дели исту љубав према шаху.
Велико пријатно изненађење организаторима турнира приредило је петоро деце која су дошла из основне школе за слабовиде Вељко Рамадановић из Земуна и који су равноправно учествовали на турниру и поново показали да за шах не постоје никакве границе.
Турнир се играо у три групе, у једној су биле девојчице у другој дечаци до 2002. годишта и у трећој дечаци до 1998. годишта. Награде првопласираним такмичарима поделио је најбољи Батајнички шахиста Интернационални мајстор Горан Тодоровић, осим шаховске титуле ИМ Горан Тодоровић има и докторат па је тако прави пример за децу да осим шаха треба и у школи да постигну високе резултате.
Код девојчица, прво место је узела Теодора Рацић из Зрењанина, друга је била Нада Трајковић из Батајнице и трећа Марина Робал из Зрењанина. http://chess-results.com/tnr97407.aspx?art=1&rd=7&lan=14&wi=821 Код млађих дечака први је био Милош Милошевић из Београда, други је био Илија Серафимовић из Панчева и трећи Александар Демић из Земуна. http://chess-results.com/tnr97406.aspx?art=1&rd=7&lan=14&wi=821 Код старијих дечака први је био Арпад Кецскементи из Сенте, други је био Вук Жегарац из Црепаје и трећи Милош Пантић из Шапца. http://chess-results.com/tnr97405.aspx?art=1&rd=7&lan=14&wi=821 Посебну похвалницу је добио најмлађи учесник турнира Владан Плешинац из Шах клуба Бановци Дунав који је 2007. годиште и који се храбро супростављао и до пет година старијим другарима.
Следећи турнир и окупљање заказано је за 08. јун у О.Ш. Светислав Голубовић – Митраљета. До новог виђења представници Шах клуба Глига свим играчима желе пуно успеха и у шаху и у животу.

Више слика

Leave a Reply

Your email address will not be published.