IV Викенд турнир

У основној школи Светислав Голубовић Митраљета одржан је у суботу 08.06.2013. године IV Викенд турнир. То је последњи квалификациони турнир за завршни – II Меморијални позивни шах турнир младих Бранко Боговац –  који ће се одржати 31.08.2013. у порти Новог храма Рођења Пресвете Богородице у Батајници.

Домаћин турнира је био директор школе Стево Јањанин, који је на крају и поделио награде најуспешнијим такмичарима. Са сваким новим турниром  добијамо и нове играче који долазе из разних крајева Србије па тако полако али сигурно ширимо нашу шах  ˝породицу˝ а такође испуњавамо и план који смо зацртали да завршни турнир буде мини првенство Србије у убрзаном шаху. Осим деце која су дошла из Београда и из Батајничких суседних места  већ стандардно долазе деца из Панчева, Смедерева, Младеновца, Зрењанина, Сенте, Шапца …, на овом турниру први пут су нам била деца и из Шида, Смедеревске Паланке и Војке.

Као и на предходним турнирима и на овом турниру подршку у организацији турнира пружили су Миодраг Станковић и Душан Игњатовић из Шах клуба Бановци Дунав без којих ови турнири и не би били оно што јесу. Такође подршку у суђењу на турниру пружио је и Пера Рацић из Зрењанина који је такође велики пријатељ шах клуба Глига.Подршку турниру пружила је Млекара Границе из Младеновца који су за децу обезбедили јогурте, испред њих захвалницу је примио Вељан Радисављевић.

Турнир се играо у 7 кола са темпом игре 15 минута по играчу. Код девојчица најуспешнија је била Бојчић Анђела из Шапца, друга је била Ињац Теодора из Београда а трећа Рацић Теодора из Зрењанина  http://chess-results.com/tnr103394.aspx?art=1&rd=7&lan=14&wi=821 , код млађих дечака прва три места заузела су деца из Шах клуба Бановци Дунав, први је Грчић Вукашин из Нове Пазове, други је Станковић Милош из Старих Бановаца а трећи Вуковић Илија из Батајнице који такође је и члан шаг клуба Глига. http://chess-results.com/tnr102857.aspx?art=1&lan=14&wi=821 Код старијих дечака први је био Перовић Живојин и Новог Београда, други је био Корпонаи Акош из Сенте и трећи Ложајић Марко из Београда http://chess-results.com/tnr103412.aspx?art=1&rd=7&lan=14&wi=821 . Шах клуб Глига се захваљује свим младим шахистима на доласку и учествовању на турниру, такође и њиховим родитељима који им пружају огромну подршку да што боље играју. Велики поздрав свима и видимо се и Батајници поново 31. Августа на II Меморијалном позивном шах турниру младих Бранко Боговац.

Више слика

Leave a Reply

Your email address will not be published.