V Викенд турнир

Стартовала је нова сезона викенд турнира у организацији Шах клуба Глига у Батајници. Као и претходне сезоне и ове ће кроз викенд турнире најбољи млади шахисти да се квалификују на завршни ˝III Меморијални позивни шах турнир младих Бранко Боговац˝, који ће се одиграти крајем августа 2014. год.

У суботу 07.12.2013. год. од 10 часова, одиграо се децембарски V викенд турнир у ОШ Бранко Радичевић, који је био посвећен батајничком шахисти Паји Вујасићу, чији је отац био међу оснивачима Батајничког Шах Клуба (БШК), а који је и сам доста допринео да тај клуб функционише и опстане. Ове године БШК слави 60 година постојања. На турниру су била деца Паје Вујасића, Иван и Ивана која су заједно са директорком школе Горданом Марчетић доделили медаље најуспешнијим такмичарима.

Турнир је отворио Милош Пеовић кратким говором и истакао допринос Паје Вујасића за батајнички шах и позвао децу да следе примере старијих шахиста, који осим што су били добри шахисти, били су џентлмени и поштовали су противника. Као и на предходним турнирима и на овом смо имали велику подршку Шах клуба Бановци Дунав испред којег су били Миодраг Станковић, Дуле Игњатовић и Ненад Трајковић који су обавили комплетно суђење на турниру. Као и на предходним  и на овом турниру смо стекли нове пријатеље и повећали нашу шаховску породицу, тако су нам први пут била деца из Шах клуба Путинци са учитељицом Јеленом Бјелош и из шах клуба Капабланка из Обреновца.

Деца на турниру су била подељена у три групе. Девојчице су играле све заједно, док су дечаци били подељени у две групе, на млађе (2003. год. и млађи) и на старије (2002. год. и старији). Темпо игре је био 15 мин. по играчу и играло се седам кола. Код девојчица победница је Невена Радулов из Вршца, друга је Нада Трајковић из Батајнице а трећа Ирена Радисављевић из Земуна (http://www.chess-results.com/tnr118239.aspx?lan=14&art=1&rd=7&wi=821). Код млађих дечака први је Милош Станковић из Старих Бановаца, други Илија Серафимовић из Панчева и трећи Алекса Зубац из Сремске Митровице (http://www.chess-results.com/tnr118237.aspx?lan=14&art=1&rd=7&wi=821) Пласман код старијих дечака је био следећи, први је Феђа Козаичевски из Београда, други Коста Исић из Београда, трећи Вукашин Грчић из Нове Пазове (http://www.chess-results.com/tnr118238.aspx?lan=14&art=1&rd=7&wi=821)Похвалницу као најмлађи учесник добио је Ђорђе Трајковић из Батајнице који је 2008. годиште а на турниру је успео да освоји 3 бода.            Следећи VI Викенд турнир биће одржан 02.02.2014. год. на дан рођења Светозара Глигорића и биће посвећен нашој великој легенди. До новог сусрета желимо сваком младом шахисти да вредно вежба и учи а тада напредак и добри резултати сигурно неће изостати.

Више слика

Leave a Reply

Your email address will not be published.