VI Викенд турнир

Иако су временски услови били доста лоши VI Викенд турнир у организацији  Шах клуба Глига успео је да окупи 60-оро деце. Хладноћа која је владала напољу уз доста јак ветар спречила је многе пријатеље да дођу и учествују на турниру.  Тешкоћа је било и са загравањем сале,  али како су кренуле прве партије и температура је расла, тако да су деца брзо почела комотно да играју шах. VI Викенд турнир, који је одигран 02.02.2014. год. у порти Старог Храма Светог Архангела Гаврила у Батајници, био је посвећен нашој највећој шаховској легенди Светозару Глигорићу који се на тај дан родио пре 91. год. Турнир је отворио Марко Даковић који је деци причао о животу и успесима Светозара Глигорића и пожелео им је пуно успеха у шаху. Турнир се играо у 7 кола са темпом игре 15 мин. по играчу.

Лоше време није спречило да се наша шаховска породица прошири доласком нових младих шахиста на наше турнире, велику част својим доласком из Бјељине из Републике Српске пружила су нам Ања и Љубо Ђурић, њих двоје су заједно учествовали у групи код старијих дечака . Као и на свим досадашњим турнирима и на овом турниру подршку су нам пружили пријатељи из Шах клуба Бановци Дунав, Миодраг Станковић и Дуле Игњатовић појачани овај пут Гораном Грчићем. Када се завршио турнир награде је уручивао велики пријатељ клуба Славко Дошеновић који је већ више од 30 год. у батајничком шаху.

Турнир је био подељен у три групе, девојчице су играле све заједно, а дечаци су били подељени на старије и млађе. Код девојчица прво место је освојила Нада Трајковић из Батајнице, друга је била Валерија Георгиев из Београда, а трећа је била Марија Станковић из Старих Бановаца. http://www.chess-results.com/tnr118239.aspx?lan=14&art=1&rd=7&wi=821  Код млађих дечака злато је узео Милош Милошевић из Београда, сребро Стефан Тадић из Београда и бронзану медаљу Марко Ивановић такође из Београда. http://www.chess-results.com/tnr118237.aspx?lan=14&art=1&rd=7&wi=821 Пласман код старијих дечака је био следећи: први је био Виктор Георгиев из Београда, други Данило Бранковић из Београда, а треће место је заузео Милош Крстић из Земуна. http://chess-results.com/tnr118238.aspx?lan=14&art=1&rd=7&wi=821

Шах клуб Глига се захваљује свим такмичарима на учешћу и највљује већ следеће окупљање за 06.04.2014. год. када ће се одржати VII викенд турнир.

Више слика

Leave a Reply

Your email address will not be published.