VII Викенд турнир

Шах клуб Глига је организовао у недељу 06.04.2014. год. у ОШ Бранко Радичевић VII Викенд турнир на којем су се млади шахисти такмичили у три категорије, дечаци 2003. годиште и млађи, дечаци 2002. годиште и старији и група са девојчицама које су играле заједно. У групи старијих дечака уз договор са организаторима учествовала је и девојчица Невена Радулов, која је и оправдала своје учешће у тој групи заузевши прво место.

Као и претходна два турнира и овај је био квалификационог карактера јер су се најбоље рангирани шахисти пласирали на завршни позивни турнир – III Меморијални шаховски турнир младих ˝Бранко Боговац˝  који ће бити одржан 30. августа у Порти Новог Храма Рођења Пресвете Богородице у Батајници.

Турнир је одржан у одличним условима и деца су са уживањем играла шах. Шах клуб Глига је овај пут био ускраћен за подршку пријатеља из Шах клуба Бановци Дунав, јер су оправдано били одсутни због обавеза према клубу. Али њихов недолазак је покрио Владимир Маштраповић који је помогао око суђења, али и око паровања такмичара. Први пут због проблема са програмом Swiss-Manager нисмо били у стању да резултате презентујемо на Chess-Results-у, али смо већ сада предузели кораке да нам се слична ситуација поново не деси.

Са великим задовољством можемо да кажемо да смо поново имали госте из места које до сада није учествовало на нашим турнирима, тако да је наша шаховска породица порасла са новим младим шахистима из Лазаревца, који су дошли из Шах клуба Колубара. На овом турниру велико учешће су имала деца из Новога Сада из клубова ˝Прави потез˝и ˝Kaпабланка˝ и потврдили су нешто што већ сви знају: да се у Новом Сада доста добро ради са децом, а захваљујући између осталих и  Жељку и Марији Медар и Горану Граховцу.

Турнир се играо у седам кола са временом 15 минута по играчу. Код девојчица прво место је освојила Трајковић Нада из Батајнице, друго место је припало Ањи Јовановић из Новог Сада а треће Теодори Гарвановић из Батајнице. Тако је Шах клуб Глига имао на првом месту девојчицу која је поникла у нашем клубу, а треће место је заузела девојчица која је наш члан.  Код млађих дечака најбољи је био Милош Милошевић из Београда, други је био Марко Ивановић из Београда а треће место припало је Зубац Алекси из Сремске Митровице. Прва код старијих дечака била је Радулов Невена из Вршца, други  је био Кајтаз Димитрије из Аранђеловца и трећи је био Петровић Борислав из Батајнице који је прве шаховске потезе повукао у Шах клубу Глига.

Шах клуб Глига захалан је младим шахистима на учешћу на турниру, на фер и коректној игри и надамо се да ће поново својим присуством увеличати будуће турнире у организацији нашег клуба. Следећи, VIII Викенд турнир играће се 14. јуна у просторијама ОШ Светислав Голубовић Митраљета и тада ће се попунити списак деце која ће учествовати на завршном турниру. Деца која су се већ пласирала на III Меморијални позивни шах турнир младих Бранко Боговац се налазе на страни https://www.facebook.com/media/set/?set=a.629497413756440.1073741835.465630460143137&type=3

Више слика

Leave a Reply

Your email address will not be published.