VIII Викенд турнир

Првог дана по завршетку школске године, у суботу 14.06.2014. године од 10 часова одржан је VIII Викенд турнир у ОШ Светислав Голубовић Митраљета у Батајници. То је последњи турнир у низу ове године на којем су деца могла да се квалификују на завршни – III Меморијални позивни шах турнир младих Бранко Боговац –  који ће се одржати 30.08.2014. у порти Новог храма Рођења Пресвете Богородице у Батајници.

Турнир је осим такмичарског карактера био и хуманитарни јер ће се приход од турнира уплатити на текући рачун Шах клуба Капабланка из Обреновца да би им се помогло бар мало у проблемима насталим недавним поплавама. Као и претходне године и ове је домаћин турнира био директор школе Стево Јањанин, који је са одобравањем прихватио идеју да турнир буде хуманитарног карактера и напоменуо је да је ово једна од многих манифестација у којој је школа учествовала, а која је имала за циљ помагање угроженима од поплава.

Као и на ранијим и на овом турниру је било деце из више крајева Србије, а по први пут су на турниру били млади шахисти из Кикинде и Параћина. Да би турнир протекао у најбољем реду Шах клубу Глига помогли су у суђењу пријатељи Миодраг Станковић из Шах клуба Бановци Дунав и Мирослав Митић  из Шах клуба Колубара из Лазаревца

Као и на свим претходним турнирима и на овоме су била иста правила, играло се 7 кола са темпом игре 15 минута по играчу. Код девојчица најуспешнија је била Маријана Билић из Кикинде, друга је била Оља Косановић из Сомбора а трећа Николина Милановић из Параћина  http://www.chess-results.com/tnr137608.aspx?lan=14&art=1&rd=7&wi=821 код млађих дечака први је био Илија Серафимовић из Панчева, други место је заузео Алекса Петровић из Београда а треће место је припало врло перспективном младом шахисти из Земуна  Богдану Динићу који је био и међу најмлађима јер је 2007. годиште http://www.chess-results.com/tnr137607.aspx?lan=14&art=1&rd=7&wi=821 У најјачој групи која носи назив ˝Старији дечаци˝, осим дечака учествовале су и три девојчице (Катарина Остојић, Невена Радулов, Катарина Несторовић) које су знатно пооштриле конкуренцију за освајање медаља. Прво место је припало Милошу Пантићу и Шапца, друго место је освојила Катарина Остојић из Новог Београда а трећи је био Миланко Билић из Кикинде http://www.chess-results.com/tnr137609.aspx?lan=14&art=0&wi=821 Шах клуб Глига се захваљује свим младим шахистима на доласку и учествовању на турниру са надом да им је било лепо и да су са уживањем играли шах. Ускоро ћемо објавити спискове шахиста по групама који су изборили пласман за учествовање на завршном меморијалном турниру, који ће окупити више такмичара него прошли турнир, а такође и из више места, тако да се идеја да III Меморијални позивни шах турнир младих Бранко Боговац  буде мини првенству Србије у убрзаном шаху полако испуњава.

Нови круг Викенд турнира почиње од децембра и поново ће млади шахисти моћи да изборе пласман на завршни меморијални турнир такмичећи се на 4 турнира (децембарски, фебруарски, априлски и јунски). Шах клуб Глига ће дати све од себе да са сваким новим турниром будемо све бољи и да омогућимо играчима што боље услове за игру.

Спортски поздрав свим шахистима и пријатељима шаха.

 Више слика

Leave a Reply

Your email address will not be published.