IX Викенд турнир

Децембарским 9. Викенд турниром почела је нова сезона турнира у организацији Шах клуба Глига у Батајници. Као и у претходне две сезоне, биће одиграна 4 Викенд турнира са којих ће се најбољи млади шахисти квалификовати на завршни ˝IV Меморијални позивни шах турнир младих Бранко Боговац˝. Термин одигравања турнира биће 29. августа 2015. године, за који већ сада слободно можемо рећи да ће бити мини првенство Србије у убрзаном шаху за децу до 2000. годишта. Осим деце  која ће на викенд турнирима изборити учешће на завршном турниру, такође су се пласирала и најбоље рангирана деца са претходног завршног турнира.

Девети викенд турнир играо се  у суботу 06.12.2014. год. од 10 часова у ОШ Бранко Радичевић, где су деца већ навикла да играју у одличним условима. На наше велико задовољство одзив је био одличан, тако да је у свим групама било доста деце, осим у групи старијих девојчица, које смо због мањег одзива спојили са групом старијих дечака. Од ове сезоне осим стандардне четири групе (млађе девојчице, млађи дечаци, старије девојчице и старији дечаци) увели смо још једну групу ”најмлађи” у којој се такмиче деца која иду први разред (2007. год.) и млађи и у којој се заједно такмиче дечаци и девојчице. Да би турнир протекао у што бољим условима помогли су нам у суђењу Владимир Маштраповић из Сремске Митровице и Велемајстор Горан Косановић, који је на крају турнира уручивао медаље и дипломе најбољим младим шахистима.

Темпо игре је био 15 мин. по играчу и играло се седам кола. У групи ˝најмлађи˝ прво место је освојио Марко Милановић (2008. год.) из Панчева, други је био Данило Стакић (2007. год.) из Старе Пазове а трећи је био  Стефан Савић (2008. год.) из Батајнице. Код млађих девојчица прва је Миа Мићин (2004. год.) из Новог Сада, друга је Дорис Смоловић (2005. год.) из Београда а трећа је Дуња Савић (2006. год) из Земуна. Код млађих дечака први је Арсеније Кошћал (2006. год) из Београда, други је Алекса Алимпић (2005. год.) из Нове Галенике и трећи Александар Савић (2005. год.) из Батајнице. У групама млађих девојчица и дечака играла су деца од 2004. годишта  до 2006. годишта. У групи старијих дечака учествовали су и дечаци и девојчице заједно али су награђивани посебно. У овој групи учествовала су деца од 2000. годишта до 2003. годишта. Прва код старијих девојчица била је Теодора Ињац (2000. год.) из Београда, која је била и укупни победник у групи јер је била боља и од дечака. Друга је била Катарина Несторовић (2002. год.) из Земуна а трећа је Невена Радулов (2000. год.) из Вршца. Код старијих дечака прво место је заузео Милош Жарковић (2001. год.) из Земуна, друго место је припало Андреј Томашу (2000. год.) из Панчева и треће место је освојио Борислав Петровић (2001. год.) из Батајнице. Као најмлађи учесник  на турниру похвалницу је добио Лазар Станковић (2009. год.) из Панчева.

Следећи, фебруарски, 10. Викенд турнир одржаће се у недељу 01.02.2015. год. и биће одигран у част рођења Светозара Глигорића, до тада Шах Клуб ˝Глига˝ жели вам што више успреха у шаху.

Више слика

Leave a Reply

Your email address will not be published.