11. Викенд турнир

У суботу 4. априла у ОШ ˝Светислав Голубовић Митраљета˝ одигран је 11. Викенд турнир.  Домаћин турнира је био директор школе Стево Јањанин, који нам већ трећу годину за редом са задовољством излази у сусрет и уступа простор за одржавање турнира.

На турнирима се играло, као и увек, седам кола са темпом 15 минута по играчу. Уместо пет група, због малог одзива старијих девојчица, спојили смо их са старијим дечацима да играју у истој групи, али смо их награђивали посебно. Осим старијих девојчица где је одзив био слабији а што већ дуже време може да се примети на свим турнирима, у осталим групама одзив је био одличан. Укупно је било 100 деце, а већ стандардно највише деце било је у групи ˝млађи дечаци˝.

Пријатно изненађење нам је приредио млади шахиста Слободан Пишталовић, који је дошао са оцем из Брчког из Републике Српске, да одмери своје шаховско знање са вршњацима из Србије. Слободан је после 11. Викенд турнира учествовао на Кадетском првенству Репубике Српске где је у категорији до 8 година освојио прво место.

Као и на претходним турнирима, и на овоме су , организатори Милош Пеовић и Драган Вуковић, имали подршку пријатеља у суђењу. Осим чланова ШК ˝Глига˝ Саше Цвијаникића, Небојше Пеовића и Момчила Пеовића, ту је био и Миодраг Станковић из ШК ˝Бановци Дунав˝ који увек долази на наше турнире, максимално нам излази у сусрет и несебично помаже.

Од претходног турнира увели смо награду за фер-плеј, коју је прошли пут добио Богдан Динић а већ на овом турниру ту награду су заслужили Дорис Смоловић и Матија Пудар, обоје из Београда.

У групи ˝Најмлађи˝ учествовало је 27. деце, а прво место је поново одбранио Марко Милановић из Панчева који већ трећи турнир за редом осваја пехар, са 6,5 бодова из 7 партија. Друго место освојио је Марко Нешић из Миријева са 6 освојених бодова. Треће место је припало госту из Брчког Слободану Пишталовићу који је у последњој партији ремизирао са првопласираним Марком Милановићем (http://www.chess-results.com/tnr168344.aspx?lan=14&art=1&rd=7&wi=821)

У групи ˝Млађи дечаци˝, укупно је био 31. дечак, а прво место је освојио Марко Ивановић из Београда, члан ШК ˝Тадић˝. Друго место је освојио Алекса Петровић из Београда. A треће место је припало Александру Савићу из Батајнице, који је члан Шах клуба ”Глига”(http://www.chess-results.com/tnr168345.aspx?lan=14&art=1&rd=7&wi=821).

У групи ˝Млађе девојчице˝ учествовало је 13 девојчица а првопласирана је била Јана Бабић из Миријева, чланица Шах клуба ”Мала рокада”. Друго место је припало Тамари Нинковић из Новог Београда која је чланица Шах клуба ”Делфин” а треће место и бронзану медаљу је освојила Дорис Смоловић из Београда (http://www.chess-results.com/tnr168342.aspx?lan=14&art=1&rd=7&wi=821)

У групи ˝Старији дечаци˝, где су заједно играли дечаци и девојчице, било је укупно 29 такмичара а прво место je одбранио Вукашин Грчић из Нове Пазове, члан Шах клуба ”Бановци Дунав”, друго место је припало Милошу Милошевићу из Београда који је имао исти број бодова као и првопласирани, али нешто слабији бухолц. Треће место код дечака, али у укупном пласману 4. место, припало је Милошу Крстићу из Београда. Прво место код девојчица освојила је Јована Срдановић из Гроцке која је у укупном пласману била трећа, и која је имала само пола бода мање од првопласираног Вукашина. Друго место и сребрну медаљу изборила је Нада Трајковић из Батајнице, а треће место припало је Млађани Ристић из Гроцке, ( http://www.chess-results.com/tnr168343.aspx?lan=14&art=1&rd=7&wi=821 )

Најбоље пласирана деца и са овога турнира обезбедила су учешће на завршном – IV Меморијалном позивном шах турниру младих ”Бранко Боговац”  који ће се играти 29. августа 2015. године.  Слике деце која су се пласирала налазе са на страни  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.882328795139966.1073741849.465630460143137&type=3 .

Млади шахисти која још нису обезбедила учешће на завршном турниру имаће шансу то да остваре већ 13. 06. на 12. Викенд турниру, који ће се играти у свечаној сали у порта Новог храма Рођења Пресвете Богородице у Батајници.

До тада срдачан поздрав и видимо се.

Више слика

Leave a Reply

Your email address will not be published.